FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 9. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 9. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZADAR - Predsjednik Hrvatskog bloka Ivić Pašalić optužio je danas vladajući HDZ za veleizdaju. "Sretan sam što smo se razišli s HDZ-om bez obzira što na izborima nismo ostvarili rezultate koje smo očekivali, jer su oni od kojih smo se razišli počinili veleizdaju, a mi smo ostali vjerni izvornim načelima HDZ-a", rekao je Pašalić na izbornoj skupštini HB-a Zadarske županije. Pašalić je rekao da je sadašnja politika HDZ-a dovela do uzbunjenosti birača, koja je rezultirala pasivnošću i izlaskom ljudi iz politike.

ZAGREB - Koordinacijsko tijelo srpske nacionalne manjine na svojoj je konstituirajućoj sjednici za svojeg predsjednika danas izabralo Milorada Pupovca, a aklamacijom je prihvaćena i zastava Srba u Hrvatskoj - crveno-plavo-bijela trobojnica bez dodatnih obilježja. Da bi zastava bila pravovaljana, mora je potvrditi i državni Savjet za nacionalne manjine. Tu će zastavu pripadnici srpske nacionalne manjine isticati uz hrvatsku državnu zastavu prigodom proslava manjinskih praznika, a moći će je istaknuti i na pročeljima državnih i institucija lokalne samouprave.

ŠKABRNJA - Predstavnici Rotary kluba iz Zagreba i Rotary kluba iz Norveške danas su u Škabrnji predali ugovore o stipendiranju šestero djece stradale u eksplozijama neuklonjenih minsko-eksplozivnih naprava nakon Domovinskog rata. Svečanosti predaje ugovora bio je nazočan i norveški veleposlanik u RH Knut Torasen. Novac su prikupili Rotary klub u Oslu i u Zagrebu na božićnim koncertima. Ukupna dobrotvorna pomoć u iznosu od 200.000 kuna bit će uplaćivana djeci u mjesečnim iznosima od 1000 kuna na račun Nove banke koja je otvorila tekući račun za djecu priloživši i sama po 1000 kuna.

KARLOVAC - U Karlovcu je danas održan Sabor mladih 2005. koji djeluje kao odbor Hrvatskoga svjetskog sabora sa sjedištem u Poreču, na kojem je zaključeno da je uloga mladih u Hrvatskoj marginalizirana i da se mladi moraju organizirati kroz institucije sistema, ali ne stranački. Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac je reformu i promjene u obrazovnom sustavu, od predškolskog odgoja preko osnovnoga i srednjoškolskog sustava do usvajanja tzv. Bolonjskog procesa, nazvao revolucionarnom. Već ovogodišnje obvezno polaganje državne mature nazvao je efikasnim oružjem protiv mita i korupcije pri upisu na studij.

ZAGREB - Feodor Feđa Krelja ponovno je danas izabran za predsjednika Velikog socijaldemokratskog foruma seniora SDP-a, odlučili su članovi Foruma na izbornoj konvenciji. Krelja, kojemu je ovo drugi predsjednički mandat, bio je jedini kandidat za predsjednika Foruma. Za potpredsjednike su izabrani Sutjeska Mišak, Arsen Cimaš, Senka Šparica Živoder, Milan Habijan i Dragutin Vukušić. Oko sedamdeset članova Foruma na konvenciji je izabralo i petero članova Nadzornog odbora, te 33 člana Glavnog odbora, inače vrhovnog tijela Foruma.

ZADAR - Članovi udruge ratnih veterana "Hrvatski domobran" ogranak u Zadru, održali su danas u Zadru izvještajni godišnji sabor. Ovaj put skup je prošao bez isticanja ustaškog znakovlja. Na skupu su bile istaknute fotografije prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i generala Ante Gotovine. Predsjednik zadarskog ogranka "Hrvatskog domobrana" Željko Stipić je rekao da grad Zadar financira ovu udrugu s 10 tisuća kuna, a Zadarska županija s 21 tisuću kuna. On je uputio pozdrav generalu Gotovini u ime svih članova "Hrvatskog domobrana".

ILOK - U sklopu kulturne manifestacije Dani Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji u izložbenom prostoru Poglavarstva grada Iloka otvorena je izložba "Blago knjižnice Franjevačkog samostana u Šarengradu" i predstavljena knjiga Vladimira Zobundžije "Ada šarengradska". U staklenim vitrinama Gradskog poglavarstva Iloka izloženo je sedamdesetak djela hrvatskih autora nastalih od kraja 17. stoljeća do 1850. godine. Izložene knjige uglavnom su zavičajne tematike vezane uz iločko područje. Izložba je i uvod u početak obilježavanja 600. obljetnice postojanja Franjevačkog samostana u Šarengradu, koja će se svečano obilježiti u listopadu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙