FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zamjenska majka rodila petorke u sjedinjenim državama

WASHINGTON,27. travnja(Hina) - Amerikanka koja je nosila djecu za drugi bračni par rodila je carskim rezom petorke u bolnici u Phoenixuu Arizoni.
WASHINGTON,27. travnja(Hina) - Amerikanka koja je nosila djecu za drugi bračni par rodila je carskim rezom petorke u bolnici u Phoenixu u Arizoni.

Teresa Anderson (25) rodila je u utorak pet dječaka čiji biološki roditelji, jedan bračni par, već desetak godina neuspješno nastoji začeti obitelj.

Četvero djece se osjeća dobro, a jedno je rođeno sa srčanom manom zbog koje će biti podvrgnuto korektivnoj operaciji.

"Ona je ostvarila moj san, dala nam je obitelj", rekla je biološka majka Luisa Gonzales, koja je s mužem Enriqueom Morenom već odabrala i imena za dječake, koji će se zvati Enrique, Jorge, Gabriel, Javier i Victor.

Tereza Anderson i bračni par Gonzales i Moreno uspostavili su kontakt preko interneta, na specijaliziranoj stranici na kojoj se mogu naći ponude žena da za druge parove nose i rode njihovu djecu. U rujnu prošle godine njoj su implantirani embriji dobiveni u laboratoriju oplodnjom jajnih stanica Luise Gonzales spermatozoidima njezina supruga.

Prema prvom dogovoru, Andersonova je od bračnog para trebala dobiti 15 tisuća dolara, koje je namijenila za potporu svojoj obitelji i plaćanje svojeg školovanja za bolničarku.

No nakon što je doznala da se svih pet embrija "primilo", Tereza Anderson je odlučila odreći se novca, smatrajući da će ga budući roditelji trebati za podizanje svoje neočekivano velike obitelji.

Njoj je usađeno pet embrija kako bi se povećali izgledi da barem jedan završi uspješnom trudnoćom.

Prošle godine Američko društvo za reproduktivnu medicinu preporučilo je da se pacijenticama mlađim od 35 godina implantira jedan ili najviše dva embrija.

Zahvaljujući ovakvim medicinskim postupcima, u Sjedinjenim je Državama 2002. rođeno više od 45 tisuća djece, odnosno nešto više od 1 posto ukupnog broja novorođenčadi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙