FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Microsoft i EU bez dogovora

BRUXELLES, 27. travnja 2005. (Hina/AP) - Izvršni direktor MicrosoftaSteve Ballmer i povjerenica EU za zaštitu tržišne utakmice NeelieKroes nisu se uspjeli dogovoriti oko glavnih spornih točaka u slučajuzaštite tržišne utakmice Europske unije protiv softverskog giganta,objavljeno je u Bruxellesu.
BRUXELLES, 27. travnja 2005. (Hina/AP) - Izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer i povjerenica EU za zaštitu tržišne utakmice Neelie Kroes nisu se uspjeli dogovoriti oko glavnih spornih točaka u slučaju zaštite tržišne utakmice Europske unije protiv softverskog giganta, objavljeno je u Bruxellesu.

U razgovorima nije postignut pomak u rješavanju petogodišnje pat-pozicije, rekao je glasnogovornik EU-a Jonathan Todd.

"Prošlo je više od godinu dana a mi još ne možemo reći da je Microsoft u potpunosti ispoštovao tu odluku", rekao je Todd. Dodao je da je povjerenica EU za zaštitu tržišne utakmice Kroes jasno dala do znanja Ballmeru da Microsoft hitno mora ispuniti zahtjeve EU.

EK je prošle godine ocijenila da je Microsoft zloupotrijebio gotovo monopolističku poziciju operativnog sustava Windows da sasvim istisne konkurenciju. Zato je Bruxelles odredio američkom softverskom divu kaznu od 497 milijuna eura i naložio mu da razmjenjuje podatke s konkurencijom o Windows serveru kako bi osigurao kompatibilnost njihovih proizvoda s Microsoftovim.

"Povjerenica Kroes rekla je da Komisija očekuje hitno i potpuno ispunjavanje odluke iz ožujka 2004., dodavši da će Komisija u protivnom poduzeti formalne korake kako bi osigurala njezino poštivanje", naveo je glasnogovornik EU.

Takvi koraci mogu uključivati teške financijske kazne. U ovlasti je EU da kazni kompaniju s do pet posto njezina dnevnog prometa za svaki dan neprovođenja odluke do konačnog ispunjenja zahtjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙