FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Microsoft Hrvatska o elektronskom izvlačenju podataka

ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Tvrtka Microsoft Corp. podnijela je117 kaznenih prijava protiv prevaranata koji elektroničkim putemdiljem svijeta izvlače privatne korisničke podatke, a tvrtka MicrosoftHrvatska danas je upozorila korisnike Interneta da pripaze naprijevare kojima se elektroničkim putem izvlače podaci o njima.
ZAGREB, 5. travnja 2005. (Hina) - Tvrtka Microsoft Corp. podnijela je 117 kaznenih prijava protiv prevaranata koji elektroničkim putem diljem svijeta izvlače privatne korisničke podatke, a tvrtka Microsoft Hrvatska danas je upozorila korisnike Interneta da pripaze na prijevare kojima se elektroničkim putem izvlače podaci o njima.

Iz Microsofta Hrvatska pojašnjavaju da je riječ je o lokalizaciji globalne kompanijske inicijative koja je objavljena koncem prošloga mjeseca, a koju je Microsoft pokrenuo u suradnji sa američkim Saveznim odborom za trgovinu i Nacionalnom ligom za zaštitu potrošača.

Microsoft Hrvatska stoga korisnike Interneta u našoj zemlji također poziva na oprez po pitanju prijevara usmjerenih otuđivanju identiteta.

Direktor Microsofta Hrvatska Davor Majetić apelirao je na domaće korisnike Interneta da pri online poslovanju ili komunikaciji budu jednako oprezni kao što bi bili u stvarnom svijetu.

Ističe da korisnici mogu zaustaviti otkrivanje podataka neodgovaranjem na elektroničku poštu sumnjivog porijekla i sadržaja, koja ih traže osobne podatke, naglasivši da bi korisnici takvu poštu trebali jednostavno izbrisati.

Majetić smatra kako je spriječavanje prevaranata u korištenju Interneta kao alata za prijevaru moguće samo ukoliko svi surađuju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙