FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor: Koliko sam potrošila u predsjedničkoj kampanji pitajte Mačeka

ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosoruputila je novinare da se za komentar o podatcima TransparencyInternational Hrvatska (TIH) o troškovima njezine predsjedničkekampanje na HTV-u jave šefu njezine kampanje Ratku Mačeku.
ZAGREB, 27. travnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uputila je novinare da se za komentar o podatcima Transparency International Hrvatska (TIH) o troškovima njezine predsjedničke kampanje na HTV-u jave šefu njezine kampanje Ratku Mačeku.

"Za to ću vas moliti da se javite šefu kampanje Mačeku jer se nisam bavila financijama niti sam sudjelovala u dogovorima s bilo kojom kućom, novinskom, odnosno televizijskima oko promidžbe", rekla je Kosor novinarima nakon predstavljanja udžbenika za učenje hrvatskoga znakovnog jezika.

Na novinarsko pitanje da prokomentira razliku u troškovima predsjedničke kampanje na HTV-u koju je prikazao HDZ, od one TI, odnosno da je riječ o duplo više novaca, Kosor je odgovorila kako ne zna o čemu novinar govori, o kakvoj razlici, o čemu konkretno.

Ponovno je novinare uputila na Mačeka.

"Ja niti jednu izjavu o bilo kakvim troškovima nisam dala, jer ponavljam to nije bio moj posao, ja se time nisam bavila niti u jednom trenutku niti bih mogla jer sam bilo zaokupljena milijardom drugih stvari kao (predsjednički) kandidat", rekla je Kosor.

Transparency International Hrvatska (TIH) jučer je objavio da iz podataka HRT-a proizlazi da je na proteklim predsjedničkim izborima za promidžbene poruke emitirane na HRT-u najviše potrošila kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor, a slijedi je izborni pobjednik Stjepan Mesić.

Kosor je na promidžbu na HTV-u i Hrvatskom radiju, u oba izborna kruga potrošila 2,9 milijuna kuna, dok je Mesić potrošio 1,45 milijuna kuna, rekao je jučer novinarima predsjednik TIH-a Zorislav Antun Petrović.

Prema podacima koje su kandidati prijavili Državnom izbornom povjerenstvu, najviše novca u kampanji, oko 6,5 milijuna kuna, potrošio je Mesić. Jadranka Kosor prijavila je oko 50 tisuća kuna manji iznos.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙