FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA UTORAK, 26. TRAVNJA

ZAGREB, 26. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 26. travnja.
ZAGREB, 26. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 26. travnja.

ZAGREB - Saborsko Istražno povjerenstvo za utvrđivanje činjenica u vezi sa zaključenim ugovorima između državnih tijela i tvrtki u vlasništvu dužnosnika održat će 7. sjednicu na kojoj će razmatrati pristiglu dokumentaciju i prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Istražnog povjerenstva, (dvorana "Ivan Mažuranić", Hrvatski sabor, 9 sati).

ZAGREB - Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa na sjednici bi, među ostalim, trebalo donijeti prvu procjenu dara što ga je dobio neki dužnosnik. Od Povjerenstva je to zatražila HSS-ova zastupnica Ljubica Lalić, koja nije sigurna prelazi li vrijednost crteža koji je dobila na dar zakonsku granicu od 500 kuna. Riječ je o akvareliziranom crtežu dimenzija 30X50 centimetara, što ga je Lalić dobila od maloljetnog slikara Gorana Grubića, štićenika Odgojnog zavoda Turopolje. Povjerenstvo bi trebalo donijeti i konačne odluke u slučajevima požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka i župana Ivana Šprlje, te odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv dubrovačke gradonačelnice Dubravke Šuice. (dvorana Stjepana Radića, Hrvatski sabor, 12 sati).

ZAGREB - Predsjednik Stjepan Mesić bit će nazočan završnoj priredbi akcije "Hrvatski rječnik u školska računala". Članovi Odbora petorice kojega čine Relja Bašić, Stipe Mesić, Miroslav Radman, Nadan Vidošević i Zrinska Vrabec Mojzeš, te organizator akcije "Novi liber" uručit će prve primjerke posebnih izdanja CD-ROM-a i knjige velikog rječnika hrvatskoga jezika Vladimira Anića predstavnicima hrvatskih srednjih škola, a sponzorima akcije dodijelit će priznanja, (hotel "Dubrovnik", Gajeva 2, 12,30 sati).

SENJ - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručit će ključeve i rješenja za useljenje u 16 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskoga rata i članovima obitelji stradalih branitelja, (Ulica Ive Senjanina, 14 sati).

KRAPINA - Tijekom posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji od 25. do 29. travnja pučki pravobranitelj Jurica Malčić susrest će se sa županicom Vlastom Hubicki i njezinim suradnicima, s kojima će razgovarati o problemima u toj županiji iz nadležnosti ureda pravobranitelja. Nakon razgovora koji počinje u 9 sati, predviđena je konferencija za novinare u 10 sati, (Magistratska 3).

ZAGREB - Predstavljanje izbornog programa i kandidata koalicijske liste HSS-a i SDP-a za izbore za Skupštinu Zagrebačke županije, (Iblerov trg 9, 11 sati).

OSIJEK - Povjerenik HDZ-a za Osječko-baranjsku županiju Tomislav Ivić i predsjednik Županijskog HSLS-a Zdravko Vukić predstavit će županijsku listu za predstojeće izbore, (hotel "Osijek", 11 sati).

OSIJEK - Predstavljanje predizbornog programa SDP-a i HSS-a za predstojeće lokalne izbore za gradsko vijeće Grada Osijeka. Program će predstaviti Biljana Borzan (SD), kandidatkinja za gradonačelnicu Osijeka i Marko Josipović (HSS), drugi na listi SDP-a i HSS-a, (Prostorije SDP-a, A. Stepinca 11, 10 sati).

OSIJEK - U hotelu "Osijek" u 12 sati bit će predstavljeni kandidati za Gradsko vijeće Osijeka koalicijske liste LS-a, HNS-a, SBHS-a i Zelenih Hrvatske. Listu će predstaviti nositelj liste Zlatko Kramarić.

ZAGREB - Konferencija za novinare Transparency International Hrvatska o troškovima predsjedničkih kandidata na Hrvatskoj radioteleviziji tijekom kampanje 2004/2005.

Osam predsjedničkih kandidatkinja i kandidata oglašavalo se u sklopu kampanje na HRT-u, pri čemu su na Hrvatskoj televiziji potrošili ukupno 4.963.478 kuna, a na Hrvatskom radiju 407.251 kunu, (Mrazovićeva 9, 10 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Milorada Nikčevića "Apologetika crnogorskoga jezika", te knjige Josipa Ribarića "O perojskom govoru",(Ulica Matice hrvatske 2, 12 sati).

ZAGREB - U povodu Tjedna mađarske kulture izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Mađarske Laszlo Mohai poziva na predstavljanje knjige "Divna povijest fotografije" mađarskog književnika Petera Nadasa, (Profil Megastore, Bogovićeva 7, 19 sati).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙