FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sudanska vlada: UN-ova rezolucija "krši nacionalnu suverenost"

KARTUM, 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Sudanska vlada ocijenila je unedjelju da UN-ova rezolucija 1593 kojom se predviđa suđenjeoptuženima za zločine u Darfuru na Međunarodnom kaznenom sudu,predstavlja kršenje nacionalne suverenosti.
KARTUM, 4. travnja 2005. (Hina/AFP) - Sudanska vlada ocijenila je u nedjelju da UN-ova rezolucija 1593 kojom se predviđa suđenje optuženima za zločine u Darfuru na Međunarodnom kaznenom sudu, predstavlja kršenje nacionalne suverenosti.

"Ministarsko vijeće zaključilo je da je rezolucija u suprotnosti s pravdom i objektivnošću te da krši nacionalnu suverenost", izjavio je sudanski ministar informiranja Abdel Bassit Sabdarat nakon sastanka kabineta kojemu je predsjedao predsjednik države Omar al-Bešir.

Kabinet rezoluciju drži "političkom a ne pravnom, te ocjenjuje da ne pridonosi rješavanju" problema nego, "naprotiv, daje pobunjenicima lažan signal za nastavak pobune", dodao je glasnogovornik.

Nakon sastanaka ministarsko vijeće osnovalo je povjerenstvo u kojemu će, uz predsjednika države, biti nekoliko ministara i visokih dužnosnika koji će "pratiti diplomatske i pravne posljedice rezolucije Vijeća sigurnosti", rekao je Sabdarat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙