FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Južna Koreja nudi Sjevernoj pomoć oko ptičje gripe

SEUL, 28. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Seul je u ponedjeljak službenoponudio pomoć Pjongjangui u borbi protiv epidemije ptičje gripe jer sestrahuje da bi bolest iz Sjeverne Koreje mogla prijeći u Južnu.
SEUL, 28. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Seul je u ponedjeljak službeno ponudio pomoć Pjongjangui u borbi protiv epidemije ptičje gripe jer se strahuje da bi bolest iz Sjeverne Koreje mogla prijeći u Južnu.

"Zatraži li to Sjeverna Koreja, razmotrit ćemo mogućnost slanja medicinske i druge opreme", kaže se u priopćenju južnokorejskoga ministarstva za ujedinjenje.

Južna Koreja zatražila je od Pjongjanga i podatke o tome kako je izbila sadašnja epidemija te koliki su razmjeri toga problema. Seul je najavio i mjere zaštite kako virus ne bi prešao u Južnu Koreju.

Sjeverna Koreja potvrdila je epidemiju u nedjelju priopćenjem da je pogođeno "više" peradarskih farmi. Pjongjang je službeno priopćio da su ubijene stotine tisuća komada peradi.

Zasad nema podataka o eventualnoj infekciji ljudi u Sjevernoj Koreji i ne zna se je li infekciju izazvao virus H5N1 koji može biti opasan za ljude.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙