FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krstaš "Minerva II." uplovio u Šibenik

ŠIBENIK, 26. travnja 2005. (Hina) - U šibensku luku uplovio je neštonakon 11 sati krstaš "Minerva II.", najveći putnički brod na kružnomputovanju od onih koji će, kako se očekuje, ove godine doći uŠibenik.
ŠIBENIK, 26. travnja 2005. (Hina) - U šibensku luku uplovio je nešto nakon 11 sati krstaš "Minerva II.", najveći putnički brod na kružnom putovanju od onih koji će, kako se očekuje, ove godine doći u Šibenik.

Brod je dug 190 metara, ima osam paluba i na njemu su 594 putnika, uglavnom iz Velike Britanije i SAD-a, a plovi pod zastavom Maršalskih Otoka.

"Minerva II." je na kružnom putovanju po Sredozemlju, a za jednodnevna boravka u šibenskoj luci za putnike će biti organizirani izleti u Nacionalni park "Krku", zaleđe Primoštena i Zadar te razgledanje šibenske gradske jezgre.

Brod je privezan na šibenskom gatu Vruljama, a kapetana su posjetili šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić te predstavnici Lučke uprave i Turističke zajednice. Nakon razgovora o turističkoj ponudi šibenskog kraja gradonačelnica mu je darovala šibensku kapu i bocu maslinova ulja.

Po riječima Ksenije Grubišić, direktorice Ureda Turističke zajednice u Šibeniku, do kraja 2005. u šibenskoj se luci očekuje pedesetak uplovljenja turističkih brodova.

Od ožujka ove godine Šibenik je član Međunarodne udruge luka koje prihvaćaju krstaše MED CRUISE.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙