FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje Al Qaidi: španjolski optuženik osuđuje svaki zločin, od New Yorka do Gaze

MADRID, 25. travnja 2005. (Hina/AFP) - Jedini španjolski optuženik od24 osobe osumnjičene da pripadaju ispostavi Al Qaide u Španjolskojkojima se sudi u Madridu, Luis Jose Galan, izjavio je u ponedjeljak,drugog dana suđenja, da osuđuje svaki krvavi zločin, odlučnopobijajući da ga je za svoje ciljeve pridobila mreža Osame binLadena.
MADRID, 25. travnja 2005. (Hina/AFP) - Jedini španjolski optuženik od 24 osobe osumnjičene da pripadaju ispostavi Al Qaide u Španjolskoj kojima se sudi u Madridu, Luis Jose Galan, izjavio je u ponedjeljak, drugog dana suđenja, da osuđuje svaki krvavi zločin, odlučno pobijajući da ga je za svoje ciljeve pridobila mreža Osame bin Ladena.

"Ne osuđujem samo smrt triju tisuća ljudi, već i smrt svake pojedine osobe, bilo da je riječ o New Yorku, Gazi ili Falluji", kazao je Luis Jose 'Jusuf' Galan, Španjolac (39) obraćenik na islam, vjeru koja je "bliska poniznima".

Galan je ustvrdio da se nikada nije upoznao s tobožnjom terorističkom djelatnošću drugih članova madridske ispostave, među kojima su trojica optužena za sudjelovanje u pripremi atentata od 11. rujna 2001. u Sjedinjenim Državama.

Isto tako je opovrgnuo da je u srpnju 2001. doputovao u Indoneziju kod prijatelja Parlina, člana španjolske ispostave Al Qaide, kako bi se tu obučio u vojnom logoru mudžahedina, kao što tvrdi glavni tužitelj koji će tražiti izricanje 18-godišnje zatvorske kazne.

Sud je pokazao veći broj njegovih fotografija snimljenih tijekom prosvjeda u Madridu, s bradom i palestinskom kefijom oko vrata, prosvjedujući u znak potpore Palestincima i protiv represije muslimana u Čečeniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙