FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinjski Autoprijevoz od sada Promet Sinj

SINJ, 25. travnja 2005. (Hina) - Sinjski Autoprijevoz kojega je nedavnokupio makarski Promet, nastavit će poslovanje pod nazivom PrometSinj.
SINJ, 25. travnja 2005. (Hina) - Sinjski Autoprijevoz kojega je nedavno kupio makarski Promet, nastavit će poslovanje pod nazivom Promet Sinj.

Riječ je o provedbi Ugovor sa strateškim partnerom, makarskim Prometom, o restrukturiranju i konsolidaciji Autoprijevoza. Grad će imati 36-postotni udio u temeljnom kapitalu nove tvrtke Promet Sinj, a Promet 64 posto. Nakon što se u roku pet godina obavi restrukturiranje i konsolidacija, udio grada iznosit će 22 posto, kojega će Sinj prodati Prometu, stoji u Ugovoru.

Iz Makarske je novi vlasnik za početak dovezao 6 novih autobusa koji će prvenstveno prometovati na relaciji Sinj - Zagreb i Sinj - Muenchen. Istodobno su otvorene i dvije nove linije i to za Dubrovnik i Sarajevo.

Sinjska tvrtka u radnom je odnosu imala 126 radnika, a njih 72 koji su utvrđeni tehnološkim viškom, zbrinuti su dobrim otpremninama, kazao je vlasnik Mate Jujnović.

Istaknuo je da će od 23 milijuna kuna državnih potraživanja, koje je Vlada ustupila Sinju, 15,5 milijuna kuna biti upotrijebljeno za pokriće gubitaka Autoprijevoza iznad temeljnog kapitala, a ostatak će se koristiti za dokapitalizaciju Prometa Sinj.

Tako će tvrtka potpuno biti sanirana u roku naredne dvije godine, tvrdi Jujnović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙