FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crnić ugošćuje kolege iz srednje Europe

ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Vrhovni sud RH ovoga će tjedna bitidomaćin VI. Stalne konferencije predsjednika vrhovnih sudova zemaljasrednje Europe, a glavna tema skupa biti će odgovornost sudaca zaštetu.
ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Vrhovni sud RH ovoga će tjedna biti domaćin VI. Stalne konferencije predsjednika vrhovnih sudova zemalja srednje Europe, a glavna tema skupa biti će odgovornost sudaca za štetu.

Predsjednici vrhovnih sudova Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske razmotrit će zakonodavni okvir i pravnu praksu vezanu uz situacije kada nastane šteta zbog nezakonitog ili nepravilnog rada sudaca, priopćeno je danas iz Vrhovnog suda RH.

Na skupu, koji počinje u srijedu u Hotelu Regent Esplanade, razmotrit će se i pitanja dugotrajnosti sudskih postupaka, te odgovornosti za slučajeve kada sudske odluke nisu donesene u razumnom roku.

Predsjednike vrhovnih sudova u srijedu će primiti i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, a predviđen je i susret s novinarima.

Predsjednik Vrhovnog suda RH Ivica Crnić jedini je sudionik Konferencije koji dolazi iz države koja nije članica EU, a u radu Konferencije, koja se svake godine održava u drugoj državi, sudjeluje od 2002.

U Vrhovnom sudu RH smatraju da je dodjeljivanjem uloge domaćina ovogodišnjeg sastanka taj sud uvažen kao ravnopravan partner.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙