FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivica Crnić ne želi ponovno na čelo Vrhovnog suda

ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Vrhovnog suda IvicaCrnić odbacio je danas mogućnost da ponovno bude kandidat za tudužnost, pa će Predsjednik Republike Stjepan Mesić uskoro Hrvatskomsaboru predložiti drugog kandidata.
ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić odbacio je danas mogućnost da ponovno bude kandidat za tu dužnost, pa će Predsjednik Republike Stjepan Mesić uskoro Hrvatskom saboru predložiti drugog kandidata.

Iz Ureda predsjednika danas je, naime, priopćeno da se predsjednik Vrhovnog suda zahvalio predsjedniku Mesiću na njegovoj nakani da Hrvatskom saboru predloži da Crnić i u idućem mandatu obavlja dužnost predsjednika Vrhovnog suda.

Ivica Crnić će, nakon prestanka četverogodišnjeg mandata 15. svibnja, nastaviti obnašati dužnost suca Vrhovnog suda, a za što je već prije izrazio želju. U skladu sa svojim ustavnim ovlastima, Predsjednik Republike uskoro će predložiti drugu osobu za kandidata za predsjednika Vrhovnog suda, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

Priopćenje istog sadržaja o današnjem susretu Mesića i Crnića stiglo je i iz Vrhovnog suda u kojemu su, neslužbeno se doznaje, iznenađeni odlukom Ivice Crnića. On za sada nije dostupan za izjavu i objašnjenje svoje odluke.

Po Ustavu, predsjednika Vrhovnog suda na prijedlog Predsjednika Republike bira Hrvatski sabor, uz prethodno mišljenje Opće sjednice Vrhovnog suda i nadležnog saborskog odbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙