FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Politika: Hrvatska ne traži izručenje Roberta Matanića

SCG-Dnevni pregledDP: Politika: Hrvatska ne traži izručenje Roberta Matanića,(H) - Pod naslovom "Matanić ostaje u negotinskom zatvoru" beogradskidnevnik "Politika" u srijedu piše kako "Hrvatska ne traži izručenjesvog državljanina", kao i da je "za njim i njegovom skupinom uBugarskoj raspisana tjeralica za najmanje šest naručenih ubojstava".
,(H) - Pod naslovom "Matanić ostaje u negotinskom zatvoru" beogradski dnevnik "Politika" u srijedu piše kako "Hrvatska ne traži izručenje svog državljanina", kao i da je "za njim i njegovom skupinom u Bugarskoj raspisana tjeralica za najmanje šest naručenih ubojstava".

Roberta Matanića je zajedno s Tomislavom Marjanovićem, također hrvatskim državljaninom, za njihova boravka u jednom hotelu u Negotinu krajem veljače privela negotinska policija radi toga što je u Bugarskoj za njime raspisana tjeralica zbog sumnje da je tamo počinio nekoliko ubojstava. Beogradski mediji su pisali i da je Matanića srbijanska policija tražila zbog osnovane sumnje da je krijumčario oružje na relaciji Bugarska-Hrvatska.

Pozivajući se na izjavu "glasnogovornika hrvatskog MUP-a Zlatka Mehuna da nema pravne osnove za zahtjev da Matanić bude izručen, demantirajući time izjavu okružnog suca u Negotinu Bratislava Milosavljevića da je protiv Matanića raspisana tjeralica u Hrvatskoj", list piše da, po svemu sudeći, vođa tzv. hrvatskog klana Robert Matanić neće biti izručen Hrvatima. Ostaje da se vidi "da li će ekstradiciju zatražiti Bugari koji Matanića sumnjiče za više naručenih ubojstava", dodaje list.

"Još jednom se, dakle, na ovim našim prostorima prepliću putevi kriminalaca visokog ranga koji 'operiraju' na međunarodnom planu", piše "Politika" te ocjenjuje kako je "sada posve izvjesno da je uhićenje vođe tzv. hrvatskog klana u Negotinu idealna prilika da se policije nekoliko susjednih zemalja upuste u zajednički obračun s transnacionalnim organiziranim kriminalom".

"Još je ranije oformljena neka vrsta zajedničkog štaba srpske i bugarske policije, u čiji sastav bi trebali ući i Hrvati. Svakodnevno su na vezi, razmjenjuju informacije i pripremaju se za konačni obračun s mafijom", piše beogradski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙