FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Utvrđeno je da je Hrvoje Petrač u Izraelu

ZAGREB, 23. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić, komentirajući danas na novinarski upit napise u javnimglasilima o tome da je Hrvoje Petrač u Izraelu, potvrdio je kako je "utvrđeno da je njegovo (Petračevo) boravište u Izraelu i sad supoduzete mjere da ga se dobije u Hrvatsku".
ZAGREB, 23. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, komentirajući danas na novinarski upit napise u javnim glasilima o tome da je Hrvoje Petrač u Izraelu, potvrdio je kako je "utvrđeno da je njegovo (Petračevo) boravište u Izraelu i sad su poduzete mjere da ga se dobije u Hrvatsku".

Na pitanje koje konkretne mjere Mesić je odgovorio kako su poduzete "sve potrebne mjere".

Prema pisanju medija, Hrvoje Petrač, koji je nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog otmice maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca, te je već nekoliko mjeseci u bijegu, skrivao se u Izraelu gdje je navodno pokušao tražiti politički azil.

Takođe, prema pisanju medija, tijela kaznenog progona Republike Hrvatske početkom ovog tjedna dostavile su Izraelu svu pravnu dokumentaciju u vezi s kaznenim predmetom zbog kojeg je Petrač tražen, uključujući i nalog za uhićenje.

Na novinarsko pitanje kada bi se Petrača moglo vratiti u Hrvatsku, predsjednik Mesić je rekao kako je "to teško reći jer tu su dvije zemlje. Postoji procedura kod izručenja i ona će se poštivati", kazao je Mesić, podsjetivši kako ta procedura uključuje i primjenu svih pravnih lijekova. "Jer svaki onaj tko treba biti ekstradiran, on ima pravo na pravnu pomoć, pravne lijekove. Koliko će to trajati to je vrlo teško reći", izjavio je predsjednik Mesić novinarima u Uredu predsjednika nakon uobičajenog subotnjeg susreta s građanima "S predsjednikom na kavi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙