FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija potvrdila da je Petračev sin pokušao ući u zrakoplov s pištoljem

ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija potvrdila jedanas da je Nikola Petrač, 24-godišnji sin odbjeglog Hrvoja Petrača,prije gotovo tri tjedna prekršajno i kazneno prijavljen jer je uzagrebačkoj Zračnoj luci pokušao ući u zrakoplov s pištoljem za kojinema dozvolu.
ZAGREB, 30. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija potvrdila je danas da je Nikola Petrač, 24-godišnji sin odbjeglog Hrvoja Petrača, prije gotovo tri tjedna prekršajno i kazneno prijavljen jer je u zagrebačkoj Zračnoj luci pokušao ući u zrakoplov s pištoljem za koji nema dozvolu.

Pištolj Walter sa spremnikom i streljivom pronađen je u njegovoj prtljazi 11. ožujka na međunarodnom terminalu tijekom uobičajenog rendgenskog pregleda prije ulaska u zrakoplov. Policija je utvrdila da Nikola Petrač, koji je zrakoplovom Croatia Airlinesa trebao putovati u Zuerich, nema dozvolu za držanje i nošenje oružja, pa mu je pištolj oduzet, a on je kazneno prijavljen zbog pokušaj ugrožavanja sigurnosti međunarodnog zračnog prometa i prekršajno zbog ilegalnog posjedovanja oružja, izvijestila je glasnogovornica policije Gordana Vulama.

Dodala je da je aerodromska policija Nikolu Petrača pustila nakon dvosatne obrade, a naknadno je provedena i kriminalistička obrada koja je rezultirala kaznenom prijavom.

Na upit zašto policija o tom događaju nije izvijestila na redovitoj konferenciji za novinare, Vulama je kazala kako policija nema običaj izvještavati o takvim događajima.

Inače, informaciju o pokušaju unošenja pištolja u zrakoplov objavio je tjednik Globus u posljednjem broju.

Nikola Petrač sin je bjegunca Hrvoja Petrača koji je u odsutnosti nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog otmice maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca. Nikolin brat Novica je na istom suđenju osuđen na tri i pol godine zatvora.

Za kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti međunarodnog zračnog prometa, za koje policija sumnjiči Nikolu Petrača, predviđena je zatvorska kazna od jedne do deset godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙