FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat Preporod: fijasko akcije prikupljanja podataka o smjenskom radu u srednjim školama

ZAGREB, 23. travnja 2005. (Hina) - Akcija ministra znanosti,obrazovanja i športa Dragana Primorca kojom se prikupljaju podaci osmjenskom radu srednjoškolskih zaposlenika doživjela je fijasko nasamom početku, ustvrdio je danas Hrvatski školski sindikat Preporod.
ZAGREB, 23. travnja 2005. (Hina) - Akcija ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca kojom se prikupljaju podaci o smjenskom radu srednjoškolskih zaposlenika doživjela je fijasko na samom početku, ustvrdio je danas Hrvatski školski sindikat Preporod.

Iz dopisa koji je Primorac odaslao na srednje škole "razvidno je kako se prosvjetna vlast još jednom želi narugati zdravoj pameti i obrazovanju srednjoškolskih profesora", tvrdi sindikat u priopćenju.

Iako ministar u svojim istupima ni jednom nije spomenuo turnus nego je isključivo govorio o smjeni, svojim je dopisom pokazao da ili nije znao o čemu govori ili je svjesno obmanjivao profesore i njihove sindikalne predstavnike.

Kako se turnus plaća dvostruko manje nego smjena, ministrovim prevođenjem smjene u turnus želi se prepoloviti dug države prema zaposlenicima u srednjim školama, upozorava sindikat.

Tri godine zakidati zaposlenike, potom im ponuditi više nego prepolovljene iznose u zamjenu za ne podizanje ili čak povlačenje sudskih tužbi, može samo ministar koji ne poznaje srednjoškolske profesore ili im se želi narugati, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙