FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat srednjih škola donio odluku o štrajku u lipnju

ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Središnja tijela Nezavisnogsindikata zaposlenih u srednjim školama donijela su odluku oodržavanju višednevnog štrajka u srednjim školama u lipnju, krajemškolske godine.
ZAGREB, 20. travnja 2005. (Hina) - Središnja tijela Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama donijela su odluku o održavanju višednevnog štrajka u srednjim školama u lipnju, krajem školske godine.

Zaposleni u srednjim školama štrajkat će jer nije potpisan novi Kolektivni ugovor (KU) za srednje školstvo koji bi im trebao osigurati povećanje plaća od 5,6 posto.

Predsjednik Nezavisnoga sindikata Andrija Puljević u izjavi za Hinu je najavio skoru provedbu ankete po školama o karakteru štrajka.

Također je rekao kako je početkom tjedna podignuto oko 2.000 tužbi nastavnika zbog neisplate smjenskog rada u zadnje tri godine.

Na naplatu državi moglo bi stići ukupno 12.000 pojedinačnih tužbi zbog neisplate smjenskog rada, što će u konačnici državni proračun stajati oko 230 milijuna kuna.

O organizaciji štrajka obavijestili smo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te poručili da smo otvoreni za potpisivanje KU-a, rekao je Puljević.

Dvije strane pregovarale su o KU-u od prosinca prošle godine i trebao je biti potpisan prošloga tjedna, čime bi se zaposlenima u srednjim školama osigurala povišica plaće od 5,6 posto za ovu godinu te daljnji rast u 2006. i 2007.

Dug za smjenski rad bio bi pretvoren u rast plaća za sve zaposlene.

No, iako su se dvije strane usuglasile oko teksta KU-a, predstavnici Ministarstva u posljednji su se trenutak predomislili te zatražili nova jamstva od sindikata da se nastavnici odriču isplate smjenskog rada prije potpisivanja KU-a.

(Hina) xmb ymd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙