FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U srbijanskoj policiji premalo pripadnika manjina - list

SUBOTICA, 22. travnja 2005. (Hina) - Pripadnici nacionalnih manjinanedovoljno su zastupljeni u srbijanskoj policiji na teritorijuVojvodine, ocijenjeno je u istraživanju koje je provelo vojvođanskoTajništvo za nacionalne manjine, objavio je u petak novosadski"Građanski list".
SUBOTICA, 22. travnja 2005. (Hina) - Pripadnici nacionalnih manjina nedovoljno su zastupljeni u srbijanskoj policiji na teritoriju Vojvodine, ocijenjeno je u istraživanju koje je provelo vojvođansko Tajništvo za nacionalne manjine, objavio je u petak novosadski "Građanski list".

Posljedica je to stvaranja etnički homogene policije tijekom devedesetih, prenio je list navodeći izjavu tajnika Tomaša Korheca, koji je od srbijanskih državnih tijela zatražio smanjivanje disproporcije u zastupljenosti pripadnika nacionalnih manjina.

Istraživanje, koje je obuhvatilo sve pokrajinska, republička i lokalna tijela uprave u Vojvodini, pokazalo je da je slična disproporcija iskazana i među zaposlenima u geodetskim zavodima, tijelima porezne uprave i među nositeljima visokih dužnosti u pravosuđu.

"Cilj pokrajinske vlade je da se manjine u što većem broju zainteresiraju za integraciju u ove prostore", konstatirao je vojvođanski tajnik za upravu, propise i nacionalne manjine.

Predstavnici i krovne organizacije hrvatske manjine u Srbiji često ukazuju na problem nedovoljne zastupljenosti Hrvata u državnim organima.

"Integracija na sve razine državnog sustava jedan je od prioriteta u programu našega djelovanja", izjavio je ovim povodom predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić.

Iako krovna tijela Hrvata više godina ukazuju na njihovu slabu zastupljenost u institucijama i tijelima države Srbije, Kuntić konstatira da nema značajnijeg napretka.

(Hina) xjsta ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙