FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetski dan knjige obilježava se 23. travnja

ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) -
ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) -

Glavni ravnatelj UNESCO-a Koichiro Matsuura pozvao je sve "političare, ekonomske rukovoditelje i vlasnike udjela u građanskom društvu" da se energično, kreativno i velikodušno pridruže obilježavanju Svjetskog dana knjige i autorskih prava, koji se obilježava 23. travnja, priopćilo je danas Ministarstvo kulture.

U poruci upućenoj Ministarstvu, Matsuura ističe da je Svjetski dan knjige i autorskih prava, u deset godina obilježavanja, osvojio značajan broj ljudi sa svih kontinenata i svih kulturnih pozadina, te im omogućio da otkriju i istraže sve aspekte raznolikosti koje pruža široko područje izdavaštva.

"Godinu 2005. obilježila je potreba da se organiziranom solidarnošću odgovori na strašne katastrofe koje je prouzročio tsunami u jugoistočnoj Aziji, i to priznavanjem značaja knjige kao instrumenta ekonomskog i moralnog oporavka. Velik broj međunarodnih inicijativa solidarnosti na zamolbu korisnika, koje su se usredotočile na ponovno uspostavljene izvora knjige koje je uništio tsunami, nije slučajnost", stoji u poruci glavnog ravnatelja UNESCO-a, navodi Ministarstvo kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙