FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IFC i DEG ponovno odgađaju ovrhu u Lencu

RIJEKA, 22. travnja 2005. (Hina) - Međunarodna financijska organizacija(IFC - dio Svjetske banke) i Njemačka razvojna banka (DEG) ponovno su,nakon što su prošlog tjedna odgodili ovrhu na imovini brodogradilištaViktor Lenac d.d. u stečaju za sedam dana, danas učinili isto iodgodili ovrhu za još tjedan dana.
RIJEKA, 22. travnja 2005. (Hina) - Međunarodna financijska organizacija (IFC - dio Svjetske banke) i Njemačka razvojna banka (DEG) ponovno su, nakon što su prošlog tjedna odgodili ovrhu na imovini brodogradilišta Viktor Lenac d.d. u stečaju za sedam dana, danas učinili isto i odgodili ovrhu za još tjedan dana.

Ukupne tražbine IFC-a i DEG-a su oko 120 milijuna kuna, a riječ je o zajmovima osiguranim hipotekarnim pravima na dizalicama, doku 7 i manjim plovilima. Provedba rješenja o ovrhama na toj imovini odgođena je na riječkom Trgovačkom sudu više puta.

Brodogradilište Viktor Lenac je u stečaju od prosinca 2003., a ni jedan od nekoliko predloženih planova provedbe stečaja nije ostvaren.

Na posljednjoj sjednici Odbora vjerovnika (OV) predložena je nova inačica provedbe stečaja i podržavljenja brodogradilišta. Predviđeno je da se s IFC-om i DEG-om pokuša dogovoriti da prodaju svoja razlučna prava, da im se isplati dio tražbina, te da zadrže dok 7 na kojemu imaju hipoteku i prodaju ga.

Dok 11 ne bi se prodavao nego bi ostao u novom poduzeću nakon stečaja, a novac za otkup, 6,5 milijuna dolara, osiguralo bi brodogradilište Uljanik. Njime bi se isplatili svi hipotekarni vjerovnici osim države.

IFC i DEG odbili su ponuđeni stečajni plan te najavili da će, ako se stečajni plan provede, provesti prodaju imovine na kojoj imaju hipotekarna prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙