FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lenac: trajekt za Rapsku plovidbu položen u more

KOSTRENA, 20. travnja 2005. (Hina) - U brodogradilištu Viktor Lenacd.d. u stečaju danas je u more položen trajekt "Sveti Marin", vrijedan4,2 milijuna eura, koji se u tom brodogradilištu gradi za naručiteljaRapsku plovidbu.
KOSTRENA, 20. travnja 2005. (Hina) - U brodogradilištu Viktor Lenac d.d. u stečaju danas je u more položen trajekt "Sveti Marin", vrijedan 4,2 milijuna eura, koji se u tom brodogradilištu gradi za naručitelja Rapsku plovidbu.

Novi trajekt bi trebao biti dovršen i isporučen do kraja lipnja ove godine. Dugačak je 49,2 metra, kapaciteta 50 automobila i oko 250 putnika, a plovit će na trajektnoj liniji od Jablanca do Mišnjaka.

Gradnja trajekta sufinancirana je s ukupno 20 posto državne potpore u odnosu na vrijednost broda. Domaći brodar ostvaruje 10 posto subvencija za gradnju novog broda u domaćoj floti, a brodogradilište 10 posto subvencija na osnovi subvencija za brodograditelje.

Gradnja je ugovorena prije dvije godine, prije pokretanja stečaja u brodogradilištu Viktoru Lencu, a naručitelj je, kako je rečeno, imao povjerenje u kostrenske brodograditelje te je gradnja ondje i nastavljena.

Direktor Rapske plovidbe Dragan Andrić kazao je da će novi trajekt omogućiti bolju povezanost otoka Raba s kopnom. Rapska plovidba kani nastaviti obnovu flote, ali će pričekati jer se trajektne luke Jablanac i Mišnjak moraju prilagoditi novim trajektima, kazao je Andrić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙