FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić čestitao Pesah rabinu Kotelu Da-Donu i Židovskoj zajednici

ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićuputio je danas u povodu židovskog blagdana Pesaha čestitku KoteluDa-Don, glavnom rabinu u Republici Hrvatskoj i židovskoj zajednici uHrvatskoj, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uputio je danas u povodu židovskog blagdana Pesaha čestitku Kotelu Da-Don, glavnom rabinu u Republici Hrvatskoj i židovskoj zajednici u Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

"Blagdan Pesah trajno je nadahnuće židovskim vjernicima, ali i mnogim drugim ljudima, da svoje misli i duh usmjere na vrijednost slobode. Sloboda nema značenje samo oslobođenja od podjarmljenosti drugome narodu već podsjeća da je sloboda temelj dobrobiti i napretka svake ljudske osobe. Republika Hrvatska tu je vrijednost ugradila u temelj svoga suvremenog razvoja, čemu i židovska zajednica daje znatan i trajan doprinos.

Vama i cijeloj židovskoj zajednici u Republici Hrvatskoj upućujem srdačnu čestitku u povodu blagdana Pesaha, želeći svima obilje mira, radosti i svakoga dobra", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

Pesah, jedan od najvećih židovskih blagdana, slavi se u spomen na izbavljenje Židova iz egipatskog ropstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙