FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 25. ožujka 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske.
ZAGREB, 25. ožujka 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske.

ZAGREB - Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor pozvala je danas razvojačene branitelje da vrate oružje te najavila raspravu o pooštrenju uvjeta za dobijanje dozvola za oružje i suzbijanje obiteljskog nasilja. "Braniteljima, koji su 90-ih obranili Hrvatsku, danas doista nije potrebno oružje", kazala je ministrica, komentirajući slučaj trostrukog ubojstva u Petrinji, kada je 37-godišnji umirovljeni policajac Vlastimir Kihalić ubio svoju suprugu te njene dvije prijateljice. Ministrica Kosor, koja je danas u povodu uskrsnih blagdana, položila vijence kod Križa hrvatskih branitelja i na grob prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, neprihvatljivo dugim je ocijenila razdoblje od 10 godina, koliko po proceduri prođe između dva liječničke provjere sposobnosti za posjedovanje oružja.

ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda izvijestila je danas da će se u nedjelju, 27. ožujka, s početkom ljetnog računanja vremena, promijeniti i razdoblja važenja dnevnih tarifnih stavova za električnu energiju, pa će se struja prema višoj tarifi obračunavati u razdoblju od 8 do 22 sata. Struja će se prema nižoj tarifi obračunavati u razdoblju od 22 do 8 sati. Prema važećem tarifnom sustavu za kućanstva u tarifnom modelu "bijeli", cijena električne energije u višoj tarifi je 0,58 kuna po kilovatsatu, a u nižoj tarifi 0,30 kuna po kilovatsatu (cijene su bez PDV-a).

ZAGREB - Misija Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Hrvatskoj izražava zabrinutost zbog preimenovanja mjesta i ulica u sjećanje na ljude i događaje koji bi mogli dovesti do podjela i potkopati napore usmjerene prema pomirbi u hrvatskom društvu, priopćeno je danas iz OESS-a. "Odluke o imenima mjesta predstavljaju osjetljivo pitanje i ne bi se trebale koristiti kao način uskraćivanja uloge ili zasluga nekim važnim dijelovima društva", drži voditelj Misije OESS-a, veleposlanik Peter Semnbey. Također smatra važnim "da svi oni koji donose odluke iskažu suzdržanost pri preimenovanju ulica mjesta i ulica".

KUPJAK - U teškoj prometnoj nesreći na autocesti Rijeka-Zagreb, kod mjesta Kupjaka, smrtno je stradala jedna osoba, izvijestila je Policijske uprava primorsko-goranska. Nesreća se dogodila jutros u 9,15 sati, a sudarili su se osobno i teretno vozilo, oba zagrebačkih registracijskih oznaka. Promet se privremeno preusmjerava na staru cestu preko Delnica.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić poslao je u povodu Uskrsa čestitku kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom i metropolitu te predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, i svim katoličkim vjernicima, priopćeno je iz Ureda Predsjednika. "Radujući se najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu, činimo to sa sviješću da njegovo značenje nije prigodno, nego trajno. Uskrs je blagdan proslave života, koji pred svakoga postavlja pitanje o najdubljim tajnama ljudskoga života, o njegovu značenju i vrijednosti", stoji, među inim, u čestitki predsjednika Mesića.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić poslao je u povodu Uskrsa čestitku svim kršćanskim vjernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru, priopćeno je iz Ureda Predsjednika Republike. "Svima želim radost obiteljskog zajedništva, mir i svako dobro. Neka uskrsno ozračje pridonese da se u našoj Domovini više osjeti duh solidarnosti i suradnje u promicanju općeg dobra", stoji, uz ostalo, u čestitci predsjednika Mesića.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je papi Ivanu Pavlu II. najiskrenije i najtoplije želje u povodu Uskrsa u ime čitave zagrebačke nadbiskupije, pomoćnih biskupa, u ime cijeloga klera, redovnika, redovnica, cijeloga naroda Božjeg i u svoje osobno ime. Kardinal Bozanić obraćajući se na početku čestitke Svetom Ocu, napominje da zahvaljujući beskrajnom božanskom milosrđu Crkva, slaveći muku, smrt i uskrsnuće Gospodina Isusa Krista, iznova postaje svjedokom uzvišenog otajstva ljubavi, koja se daruje do kraja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙