FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 27. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati.
ZAGREB, 27. ožujka 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Kršćani danas slave najveći i najstariji blagdan - Uskrs, spomen Kristova uskrsnuća. Uskrs ili Vazam je prvi blagdan koji se slavi još od apostolskih vremena, a vuče podrijetlo iz židovskoga Pesaha, odnosno Pashe.

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je sinoć putem elektroničkih medija uskrsnu čestitku gledateljima i slušateljima u domovini i inozemstvu, zaželjevši svima u noći vazmenog bdijenja mir i radost. Kardinal Bozanić između ostalog je pručio: "Braćo i sestre, Kristovi vjernici, pozvani smo mijenjati obličje ove naše hrvatske zemlje. Tamo gdje je zloća unosimo dobrotu, tamo gdje je zavladao očaj svjedočimo nadu, gdje je nesloga i svađa promičimo zajedništvo i govor razumijevanja, gdje je zavladao nemir donosimo mir. Nikad se nemojte umoriti čineći dobro...". Nadbiskup je uputio i čestitke "braći i sestrama, drugih kršćanskih crkava koji ispovijedaju vjeru u Kristovo uskrsnuće", kao i svim "ljudima dobre volje, koji su neumorni u traženju Istine i koji svoj život ravnaju osluškujući glas savjesti".

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor jučer je izjavila da je izrada registra hrvatskih branitelja pri kraju, te da će on uskoro biti objavljen s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva obrane, koji također sudjeluju u izradi registra. Dodala je kako prije službene objave registra ne želi špekulirati o broju branitelja. "Novine mogu pisati što žele, ja radim svoj posao i kada sve bude gotovo, sazvat ćemo konferenciju za novinare i sve reći", kazala je Kosor, nakon što je u povodu uskrsnih blagdana uručila darove djeci stradalih hrvatskih branitelja.

ZAGREB - Ljetno računanje vremena 2005. počelo je danas, točno u dva sata, tako da se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u dva sata počelo računati kao tri sata. Po Uredbi o računanju vremena koju je Vlada donijela na sjednici od 25. studenoga prošle godine ljetno računanje vremena 2005. završava 30. listopada. Zimsko/ljetno računanje vremena primjenjuje se kako bi se što više radnih aktivnosti obavljalo pod dnevnim svjetlom i tako se štedjela energija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙