FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić čestitao novoizabranom Papi

ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić poslao je čestitku novoizabranom papi, JosephuRatzingeru, koji će nositi ime Benedikt XVI., izvijestio je večerasUred Predsjednika Republike.
ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić poslao je čestitku novoizabranom papi, Josephu Ratzingeru, koji će nositi ime Benedikt XVI., izvijestio je večeras Ured Predsjednika Republike.

"Vaša svetosti,

Dopustite mi da Vam u povodu Vašeg izbora za poglavara Katoličke crkve uputim iskrene i srdačne čestitke u ime građana Republike Hrvatske i svoje osobno.

Preuzeli ste naslijeđe, ne samo svojeg neposrednog prethodnika, nego dugog niza papa, koji je počeo sa svetim Petrom, u svijetu opterećenom golemim problemima i suočenom s teškim izazovima.

Takav svijet treba i traži visoki moralni autoritet koji će na osnovama Evanđelja i u duhu koncila biti putokaz svima nama na početku novog tisućljeća.

Siguran sam da će Vas pratiti usrdne molitve i dobre želje milijuna vjernika sa svih kontinenata", stoji u čestitci predsjednika Mesića novoizabranom papi Josephu Ratzingeru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙