FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskrsna čestitka predsjednika Mesića kardinalu Bozaniću

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić poslao u povodu Uskrsa čestitku kardinalu JosipuBozaniću, nadbiskupu zagrebačkom i metropolitu i predsjedniku Hrvatskebiskupske konferencije (HBK), i svim katoličkim vjernicima, priopćenoje iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić poslao u povodu Uskrsa čestitku kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom i metropolitu i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije (HBK), i svim katoličkim vjernicima, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

"Radujući se najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu, činimo to sa sviješću da njegovo značenje nije prigodno, nego trajno. Uskrs je blagdan proslave života, koji pred svakoga postavlja pitanje o najdubljim tajnama ljudskoga života, o njegovu značenju i vrijednosti.

Nastojeći ostvarivati željene političke, gospodarske i druge ciljeve, kojih je svrha poboljšati život svih hrvatskih građana, možemo to činiti sa sviješću da se ta postignuća mogu događati samo ako se poštuju temeljne vrijednosti ljudskoga života: pravda, mir, solidarnost s bližnjima, međusobno poštovanje i zaštita dostojanstva svake ljudske osobe.

To su temeljne poruke koje izviru iz Radosne vijesti što je kršćanstvo naviješta svakoj ljudskoj osobi. One su temelj na kojima se može graditi željeni napredak.

U duhu tih misli, sa željom da se suradnja između hrvatske države i Katoličke crkve i dalje razvija na opće dobro svih građana, Vama, svim nadbiskupima, biskupima, svećenicima, redovničkim zajednicama i katoličkim vjernicima u našoj Domovini želim sretan Uskrs!", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙