FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati
ZAGREB, 22. travnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Nakon što je sedamdesetak pirotehničara provelo noć na Markovu trgu, njihove je predstavnike u 10 sati primio potpredsjednik Vlade Damir Polančec kako bi pokušali razriješiti probleme zbog kojih su pirotehničari jučer započeli prosvjed. Prosvjednici su jučer došli na Markov trg s opremom i vrećama za spavanje, te najavili da neće odustati od prosvjeda dok Vlada ne ispuni njihove zahtjeve. Pirotehničari državne tvrtke AKD Mungos traže rješavanje problema stečaja njihove tvrtke, isplatu zaostalih plaća, žurno upućivanje Zakona o razminiranju u saborsku proceduru i donošenje Granskog kolektivnog ugovora za poslove razminiranja.

ZAGREB - Iako sa zakašnjenjem, pojava tvrtke Optima Telekom, kao fiksnog operatera koji s hrvatskim investicijama prvi konkurira T-HT-u, pokazuje da se telekom tržište počelo liberalizirati, kazao je predsjednik Stjepan Mesić otvarajući danas tvrtku Optima Telekom. Govoreći o početku rada Optime Telekoma predsjednik Uprave te tvrtke Roland Žuvanić je naglasio da im je još u tijeku tehnički pregled Agencije za telekomunikacije, te da će s radom i uključivanjem prvih, poslovnih korisnika početi kroz nekoliko dana. Optima Telekom do sada je u pokretanje posla uložio 160 milijuna kuna, do kraja godine planiraju nove investicije, a zaposlili su 99 djelatnika, čiji će broj, kako je kazao, porasti do 300.

ZAGREB - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 100 postotnog vlasničkog udjela u erdutskoj tvrtki za uzgoj grožđa, te proizvodnju i prodaju vina IPK Erdutski vinogradi po početnoj cijeni od 7,5 milijuna kuna, a rok za dostavu ponuda istječe u 14 sati 23. svibnja ove godine. Kako stoji u natječaju, nominalna vrijednost tog paketa dionica, odnosno temeljni kapital Erdutskih vinograda iznosi 97,65 milijuna kuna, a prioritet pri otkupu imaju zaposlenici tog društva.

ZAGREB - U organizaciji Udruge "Hrvatska dijaspora" danas se u zagrebačkom hotelu "The Westin" održava okrugli stol na temu "Hrvatska i hrvatsko iseljeništvo, izazovi suvremenih odnosa", sudionici kojega su pozvali državnu vlast da osmisli učinkovitu iseljeničku politiku koja bi hrvatske iseljenike potakla na povratak u Domovinu. Istaknut je veliki intelektualni, kulturni i gospodarski potencijal oko 2,5 milijuna Hrvata izvan Hrvatske i BiH, koji bi kvalitetnom iseljeničkom politikom trebalo usmjeriti u razvoj Hrvatske. Predsjednik Udruge Marin Sopta pozvao je Hrvatski sabor da donese takon koji bi jamčio povratak i integraciju iseljenika u hrvatsko društvo.

ZAGREB - Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije (HBK) za ekumenizam i dijalog pomoćni zagrebački biskup Vlado Košić uputio je danas čestitku glavnom rabinu u Republici Hrvatskoj Kotelu Da-Donu u povodu blagdana Pashe i to u ime kardinala Josipa Bozanića, Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog, te u svoje osobno ime.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙