FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka postigla održiv razvoj šumarstva

BERLIN, 22. travnja 2005. (Hina/Dpa) - Suprotno globalnom trendunestanka šuma, površine pod šumama u Njemačkoj proširene su za 10.000hektara u 2003., objavio je u petak Savezni statistički ured.
BERLIN, 22. travnja 2005. (Hina/Dpa) - Suprotno globalnom trendu nestanka šuma, površine pod šumama u Njemačkoj proširene su za 10.000 hektara u 2003., objavio je u petak Savezni statistički ured.

Trenutno je trećina Njemačke, koja u zadnjih 200 godina predvodi u razvoju održivog šumarstva, pokrivena šumom. Oko 68,7 milijuna prostornih metara stabala posječeno je tijekom 2003. To je i više nego kompenzirano sadnjom stabala kroz isto razdoblje na 95,8 milijun prostornih metara.

Osim toga, ukupna površina pokrivena šumom proširena je za oko 10.000 hektara tijekom 2003, ističe Regina Hoffmann-Mueller iz Statističkog ureda.

Šumarstvo nastavlja zauzimati veliki udio u njemačkom gospodarstvu. Ono, zajedno sa sektorom drvene građe i prerade drva godišnje ostvaruje oko 100 milijardi eura prihoda i zapošljavaju milijun ljudi, tvrdi Njemačko udruženje poljoprivrednika.

U mnogim dijelovima Njemačke područja sa siromašnijim tlom zasađena su šumom. To je potpomognuto brojnim državnim subvencijama.

Po strogim njemačkim zakonima o šumama sječa na više od dva hektara najčešće nije dozvoljena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙