FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Otvorena izložba slika slovenskog slikara Jože Ciuhe

RIJEKA,21. travnja 2005.(Hina) - Izložba slika slovenskog slikara JožeCiuhe iz njegovog novijeg ciklusa "Ljudska komedija" otvorena jevečeras u riječkoj galeriji "Kortil".
RIJEKA,21. travnja 2005.(Hina) - Izložba slika slovenskog slikara Jože Ciuhe iz njegovog novijeg ciklusa "Ljudska komedija" otvorena je večeras u riječkoj galeriji "Kortil".

Izložene slike nastajale su u razdoblju od ranih devedesetih godina prošlog stoljeća do sada, kazao je povjesničar umjetnosti Berislav Valušek.

Valušek je ocijenio da je Ciuha došao u razdoblje pročišćenja izraza, a da se u njegovim slikama iz ciklusa "Ljudska komedija" očitava spoznaja o umjetnosti i životu koja izvire iz autorova životnog puta i koja iskazuju duboko humane poruke.

Jože Ciuha se rodio 1924. godine u Trbovlju. Studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani. Za vrijeme studiranja proputavo je veći dio Europe. Na sveučilištu u Rangoonu (Mianmar) dvije godine studira budističku umjetnost i filozofiju. Slijede putovanja po Južnoj Americi i SAD. Uz slikarstvo, bavi se ilustracijom, grafikom, tapiserijom i mozaikom, a autor je i nekoliko knjiga o susretima s drevnim civilizacijama i kulturama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙