FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Pretoriji otvorena izložba "Izazov kravate"

ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Izložba "Izazov kravate" otvorena jeu sveučilišnoj galeriji Edoardo Villa u južnoafričkom gradu Pretoriji,izvijestio je danas glavni tajnik zagrebačke Academie Cravatice DinoBedrina.
ZAGREB, 8. travnja 2005. (Hina) - Izložba "Izazov kravate" otvorena je u sveučilišnoj galeriji Edoardo Villa u južnoafričkom gradu Pretoriji, izvijestio je danas glavni tajnik zagrebačke Academie Cravatice Dino Bedrina.

Na izložbi su postavljeni radovi osamdesetak autora. Kravate Croata s motivima iz kulturne baštine južnoafričkih naroda Zulu i Ndebele, međutim, postali su glavna atrakcija izložbe, izjavio je.

Izložba je pobudila veliko zanimanje južnoafričke javnosti, istaknuo je Bedrina i dodao kako je u Pretoriji otvorena od 6. do 15. travnja, a nakon toga će 17. travnja biti postavljena u Johannesburgu.

Izložbu su organizirali zagrebačka Academia Cravatica, Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo kulture i Veleposlanstvo RH u Pretoriji, a u organizaciji su sudjelovali i južnoafričko Ministarstvo umjetnosti i kulture i Udruga pretorijskih umjetnika.

Izložba "Izazov kravate" postavljena je prvi put u Puli potkraj 2003., kad je izvedena spektakularna instalacija "Kravata oko Arene".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙