FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Andrijanićeva "Sjećanja na Istru" u Galeriji Studio D

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - U zagrebačkoj Galeriji Studio D sutraće biti otvorena izložba mladoga akademskog slikara Ivana Andrijanića"Sjećanja na Istru".
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - U zagrebačkoj Galeriji Studio D sutra će biti otvorena izložba mladoga akademskog slikara Ivana Andrijanića "Sjećanja na Istru".

Bit će izloženo 36 ulja na platnu na kojima su kamene kuće oronulih pročelja, ruševine obrasle bršljanom te detalji koji prikazuju dijelove fasada, vrata, prozora ili stepeništa. Svi ti fragmenti, kako je naglasio autor predgovora kataloga Damir Dobrinić, čine cjelinu za sebe.

Po njegovoj ocjeni, Andrijanić je dosljedan u obradi detalja, a tonovi i boje kojima slika čine specifičan kolorizam u koji su utkane igre svjetlosti i sjene. Krajolici koje slika nisu samo konkretne vedute, već pomno osmišljene slike na kojima su odnosi u prostoru logični, rekao je Dobrinić.

Po njegovim riječima, Andrijanić u vremenu nametljive konceptualne umjetnosti, video arta i sličnih elektroničkih eksperimenata ostaje vjeran tradicionalnom štafelajnom slikarstvu.

Ivan Andrijanić (1975.) studij slikarstva završio je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi Vasilija Jordana te filozofiju i indologiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

Do sada je imao pet samostalnih izložaba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙