FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodice: seminar o komunalnom otpadu

VODICE, 21. travnja 2005. (Hina) - U Vodicama je danas održan seminar ogospodarenju komunalnim otpadom u Šibensko-kninskoj i Zadarskojžupaniji, koji u okviru projekta "MEMCI" provode UNDP (UN-ov programza razvoj) i UNOPS (UN ova organizacija za usluge projektiranja iupravljanja) u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša, prostornoguređenja i graditeljstva.
VODICE, 21. travnja 2005. (Hina) - U Vodicama je danas održan seminar o gospodarenju komunalnim otpadom u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji, koji u okviru projekta "MEMCI" provode UNDP (UN-ov program za razvoj) i UNOPS (UN ova organizacija za usluge projektiranja i upravljanja) u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Riječ je o projektu izgradnje komunalnih kapaciteta i infrastrukture koji s 1,8 milijuna eura financira Europska unija iz programa CARDS 2001, a koji bi na području dviju županija trebao biti završen do kraja ove godine.

Uz predstavnike lokalnih vlasti i tvrtaka, koje se bave zbrinjavanjem otpada, na seminaru su bili i predstavnici UNOPS-a i UNDP-a.

Stela Favro, iz UNOPS-a, ocijenila je da "dosad nije bilo značajnijih odstupanja od plana rada, što znači da se na pravi način pristupilo provedbi projekta, pa na kraju valja očekivati i zadovoljne korisnike".

Dodala je da Zadarska županija tek treba izabrati lokaciju za odlagalište komunalnog otpada jer postojeće na Diklu treba sanirati i zatvoriti.

U Šibensko-kninskoj županiji najviše novca, 800.000 eura, namijenjeno je uređenju šibenskog deponija Bikarac koji, po njezinim riječima, ima sve uvjete da postane sanitarno regionalno odlagalište.

"Najveći dio investicije odvojili smo upravo za uređenje ulazne zone na Bikarcu, vage i reciklažnog dvorišta. Lokacijsku dozvolu šibenska gradska vlast ishodovala je još u listopadu prošle godine, u ožujku je završen glavni projekt, pa još preostaje dobivanje građevinske dozvole", rekla je Favro.

Voditelj UNDP-a za Hrvatsku Cornelius Klein istaknuo je prednosti ovakvog načina rješavanja problema otpada, u skladu s europskim propisima, te je ustvrdio kako Šibensko-kninska i Zadarska županija u tom pogledu mogu biti primjer drugim jedinicama lokalne samouprave, posebno u Dalmaciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙