FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stručni seminar o iskustvima slovenske carine po ulasku u EU

ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - U organizaciji zagrebačkesavjetodavne tvrtke ISI danas je održan stručni seminar o iskustvimaSlovenije u carinskim postupcima nakon ulaska u Europsku uniju (EU) teaktualnostima u hrvatskom carinskom, vanjskotrgovinskom i deviznomsustavu.
ZAGREB, 12. travnja 2005. (Hina) - U organizaciji zagrebačke savjetodavne tvrtke ISI danas je održan stručni seminar o iskustvima Slovenije u carinskim postupcima nakon ulaska u Europsku uniju (EU) te aktualnostima u hrvatskom carinskom, vanjskotrgovinskom i deviznom sustavu.

Carinskim djelatnicima te predstavnicima špediterskih i autoprijevozničkih tvrtki na seminaru su predstavljeni podzakonski akti, odnosno uredbe i pravilnici, koje je Slovenija morala donijeti kako bi se uskladila s europskim carinskim pravilima, a kojima su uređene procedure zajedničke carinske službe.

Vođa sektora za carinske i porezne postupke slovenske Carinske uprave Alojz Zupančič polaznicima seminara tako je predstavio novu primjenu kompjuterskog tranzitnog postupka (NCTS), odnosno nove obrasce za provođenje tranzitnog postupka.

Također, predstavio je i procedure za ostvarivanje statusa ovlaštenog pošiljatelja u postupku provoza, novosti u radu nacionalne carine prilikom carinjenja robe na ulasku u EU, kao i pravila o vremenu i mjestu obračuna poreza na dodanu vrijednosti.

Dio seminara bio je posvećen i promjenama u radu hrvatske carinske službe obzirom na promjene u platnom prometu s inozemstvom, novosti u poslovanju s vrijednosnim papirima i depozitnim poslovima s inozemstvom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙