FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac-nov način zbrinjavanja otpada na Ilovcu

KARLOVAC, 18. travnja 2005. (Hina) - Već tijekom svibnja cjelokupninovopristigli komunalni otpad Karlovca, Duge Rese i Ozlja bit će naodlagalištu Ilovac zbrinut na nov način, bezopasan za okoliš, dok ćesanacija odlagališta i privođenje novoj svrsi biti završeni za dvije,najviše tri godine, rečeno je danas novinarima tijekom obilaskaIlovca.
KARLOVAC, 18. travnja 2005. (Hina) - Već tijekom svibnja cjelokupni novopristigli komunalni otpad Karlovca, Duge Rese i Ozlja bit će na odlagalištu Ilovac zbrinut na nov način, bezopasan za okoliš, dok će sanacija odlagališta i privođenje novoj svrsi biti završeni za dvije, najviše tri godine, rečeno je danas novinarima tijekom obilaska Ilovca.

Projekt sanacije vrijedan je 37 milijuna kuna, a prva faza, koja je u tijeku, stoji oko 14 milijuna kuna. Potporu projektu s 8,2 milijuna kuna odobrio je i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH.

U prvoj je fazi predviđena izgradnja postrojenja za baliranje novopristiglog smeća s jamstvom nepropuštanja vlage i mirisa, od 15 godina, rekao je na Ilovcu zamjenik gradonačelnika za gospodarstvo Vlado Benko.

Bale će konačno biti zbrinute na novom odlagalištu čija gradnja još nije počela, a moguće lokacije bit će poznate sljedeći tjedan, kada će početi i javna rasprava, najavio je direktor gradske tvrtke "Čistoća" Zdravko Marčetić.

Sanacija odlagališta Ilovac podrazumijeva i vađenje iz tla i baliranje dijela smeća deponiranog prijašnjih godina, a smetlište će u konačnici biti preuređeno u kamionsko parkiralište s restoranom, reciklažnim dvorištem za građane i mnogim drugim sadržajima, poput servisa i specijaliziranih trgovačkih radnji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙