FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poduzetnici hoće vlast u gradu Splitu

SPLIT, 21. travnja 2005. (Hina) - Skupina splitskih poduzetnikapredstavila je danas na konferenciji za novinare svoju "Listu VelogMista", s kojom izlaze na predstojeće lokalne izbore u Splitu.
SPLIT, 21. travnja 2005. (Hina) - Skupina splitskih poduzetnika predstavila je danas na konferenciji za novinare svoju "Listu Velog Mista", s kojom izlaze na predstojeće lokalne izbore u Splitu.

Nositelj liste je nekadašnji proslavljeni košarkaš, danas zastupnik talijanskog Scavolinija za Hrvatsku Željko Jerkov, a među kandidatima su direktor i vlasnik brodarske tvrtke SEM Juroslav Buljubašić, vlasnik Dental centra Hrvoje Marušić, vlasnik Adriacinka Silvano Bralić, Na listi je i izbornik Hrvatske judo reprezentacije Dragomir Tauma, predsjednik Veslačkog kluba Gusar Duško Krstulović, te poznati splitski liječnici, arhitekti i glazbenici.

Nositelj liste Željko Jerkov istaknuo je da se njihovi kandidati razlikuju od stranačkih osoba po tome što su svoj kapital i ugled stekli zahvaljujući radu, a ne, kako je rekao, praznim obećanjima, te da se od političkih stranaka razlikuju i po htijenju da predizborni program provedu u djelo, da nude model rješavanja gorućih gradskih problema, poput nezaposlenosti i socijale, te temeljite reforme gradske uprave.

Bivši član HNS-a Juroslav Buljubašić rekao je kako se njegov politički angažman može ocijeniti kao simbolična potpora poduzetničkoj inicijativi, čiji je glavni cilj promjena dosadašnje poražavajuće politike splitskih gradskih vlasti.

Svi kandidati koji su se danas predstavili novinarima pojedinačno, a koji dobiju zeleno svjetlo za Gradsko vijeće, rekli su da će se odreći svih naknada i beneficija u korist Fonda za stipendiranje mladih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙