FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP o KHIP-ovom očitovanju na izbor predsjednika GSV-a

ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP)danas je ocijenila "bahatim i uvredljivim" očitovanje Konfederacijehrvatske industrije i poduzetnika (KHIP) koja se usprotivilajučerašnjem izboru predstavnika jedne multinacionalne kompanije, IviceMudrinića, za predsjednika Gospodarsko- socijalnog vijeća (GSV).
ZAGREB, 31. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) danas je ocijenila "bahatim i uvredljivim" očitovanje Konfederacije hrvatske industrije i poduzetnika (KHIP) koja se usprotivila jučerašnjem izboru predstavnika jedne multinacionalne kompanije, Ivice Mudrinića, za predsjednika Gospodarsko- socijalnog vijeća (GSV).

HUP podsjeća da je novi predsjednik GSV-a Ivica Mudrinić izabran na tu dužnost upravo na njihov prijedlog jer je, kako se navodi, svojim dugogodišnjim zalaganjem, iskustvom i radom u HUP-u dao značajan pečat promicanju poduzetničkih interesa.

Priopćenje Konfederacije hrvatske industrije i poduzetnika iz HUP-a ocjenjuju "podmetačkim i krajnje nekoretnim pamfletom jednog malog udruženja" i napominju da takav istup ne zaslužuje neku drugu ozbiljniju reakciju osim kratkog očitovanja na što su se, kažu u HUP-u, odlučili samo zbog svojih članova i stručnjaka, ali i javnosti koja nije zaslužila servisiranje neistina.

O našoj ulozi, karakteru i misiji najbolje govori više od jednog desetljeća uspješnog djelovanja na promicanju i zaštiti interesa hrvatskih poslodavaca, gospodarstva i društva u cjelini, kao i tisuće članova, navode iz HUP-a.

Konfederacija hrvatske industrije i poduzetnika u današnjem priopćenju o izboru Ivice Mudrinića na čelno mjesto GSV-a, uz ostalo, navodi da je prepuštanje vodećeg mjesta u socijalnom dijalogu predstavniku multinacionalne tvrtke pokazatelj nebrige o stvarnim interesima hrvatskog gospodarstva i potvrda kolonijalnog statusa Hrvatske.

Žale se i da im je HUP onemogućio ulazak u GSV pa je "zato Hrvatska danas jedina europska zemlja u kojoj u socijalnom dijalogu kao partner sindikatima i Vladi figurira udruga koja zastupa interese manje od jedan posto gospodarskih subjekata".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙