FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AZTN: Dopuštena koncentracija Era Tornada i čakovečkog Trgohita

ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanjaocijenilo je dopuštenom koncentraciju tvrtki Era Tornado iz Samobora ičakovečkog RM-Trgohita, te utvrdilo da ugovori o prodaji naftnihderivata koje je INA sklopila s kupcima tijekom prošle godine nesadrže teška ograničenja tržišnog natjecanja niti elemente zabranjenihsporazuma.
ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja ocijenilo je dopuštenom koncentraciju tvrtki Era Tornado iz Samobora i čakovečkog RM-Trgohita, te utvrdilo da ugovori o prodaji naftnih derivata koje je INA sklopila s kupcima tijekom prošle godine ne sadrže teška ograničenja tržišnog natjecanja niti elemente zabranjenih sporazuma.

Vijeće je, na temelju izvršenog uvida u sadržaj ugovora i prikupljenih dokaza i očitovanja u predmetu ocjene ugovora o prodaji naftnih derivata koje je INA-Industrija nafte sklopila s kupcima tijekom 2004., utvrdilo da ti ugovori ne sadrže teška ograničenja tržišnog natjecanja niti elemente zabranjenih sporazuma, koji su propisani zakonom i uredbom. Vijeće je utvrdilo da se na sve kupce primjenjuju jednaki kriteriji utvrđivanja cijena i obračunavanja rabata, navodi se u priopćenju s jučerašnje sjednice Vijeća objavljenom na web stranici Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Vijeće je ocijenilo dopuštenom, u postupku na prvoj razini, koncentraciju Era Tornado d.o.o., Samobor i RM-Trgohit d.o.o., Čakovec, koja nastaje stjecanjem prevladavajućeg utjecaja Era Tornada i to stjecanjem većine udjela u temeljnom kapitalu čakovečkog RM-Trgohit. Provedba prijavljene koncentracije poduzetnika nema za posljedicu sprječavanje, ograničavanje i narušavanje tržišnog natjecanja na mjerodavnom tržištu maloprodaje, te se ista ne smatra nedopuštenom koncentracijom poduzetnika, navodi Vijeće.

Hrvatsko društvo Era Tornado, koje posluje u okviru grupacije Era Velenje, u siječnju je ove godine sklopilo strateško partnerstvo s čakovečkim Trgohitom.

Vijeće je, kako se navodi u priopćenju, dalo pozitivno mišljenje na nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o telekomunikacijama, u dijelu koji se odnosi na tržišno natjecanje u sektoru telekomunikacija. U tom dijelu, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka kao predlagač zakonskih izmjena, gotovo je u cijelosti prihvatilo inicijativu Agencije za izmjenu Zakona o telekomunikacijama, u dijelu tržišnog natjecanja u tom sektoru.

Vijeće je, na zahtjev Ministarstva gospodarstva, dalo i pozitivno mišljenje na Operativni plan poticaja malog i srednjeg poduzetništva za ovu godinu. Iz tog je plana razvidno je da je riječ o državnim potporama za istraživanje i razvoj, državnim potporama namijenjenim malim i srednjim poduzetnicima, državnim potporama za zapošljavanje te državnim potporama za usavršavanje.

Na zahtjev Ministarstva kulture, Vijeće je dalo pozitivno mišljenje na Pravilnik o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi.

U svome mišljenju Vijeće je ukazalo na potrebu da se u tom Pravilniku postavi jasna razlika između intenziteta državnih potpora namijenjenih filmskom stvaralaštvu od intenziteta državnih potpora namijenjenih ostalim područjima umjetničkog stvaralaštva.

Vijeće je ukazalo i na potrebu jasnog određivanja razdoblja u kojem će navedeni Pravilnik biti na snazi, predloživši kao krajnji rok 31. prosinca 2006. godine, a u cilju njegova usklađivanja s propisima o državnim potporama i odredbama Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙