FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 6. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 6. travnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladmir Šeks danas će zastupnicima, nakon minute šutnje za preminulog papu Ivana Pavla II., predložiti donošenje Povelje zahvalnosti Svetom Ocu.

Sabor će razmotriti prijedlog zakona o velikim gradovima LS-ovca Zlatka Kramarića po kojemu bi veliki gradovi dobili status sličan statusu Zagreba. Velikim bi se gradom smatrao svaki grad s više od sto tisuća stanovnika, koji čini prirodnu, urbanu, gospodarsku i društvenu cjelinu. Iznimno, taj bi se status priznao i gradu s manje stanovnika, no ne manje od 70 tisuća, pod uvjetom da ispuni ostale pretpostavke. Veliki gradovi imali bi ovlasti županije.

ZAGREB - Zagrebačka Gradska skupština sinoć je, na kraju prvog dana zadnje sjednice u sadašnjem sazivu, prihvatila prijedlog o sudjelovanju nezaposlenih u javnim radovima. Prema Prijedlogu o sudjelovanju nezaposlenih branitelja, nezaposlenih građana i drugih građana u javnim radnim aktivnostima, oni za to neće dobiti novac nego će moći izabrati deset dana medicinske rehabilitacije u lječilištima, odnosno toplicama ili stručno osposobljavanje i usavršavanje. Na današnjem nastavku sjednice je još 25 točaka.

GOSPIĆ - U spomen na više od tisuću žrtava stradalih ulaskom partizanskih snaga 1945. u Gospić, sinoć je na mjestu stradanja, ispred Gradskog groblja, otkrivena spomen-ploča. Otkrivanje spomen-ploče organiziralo je Hrvatsko društvo političkih zatvorenika u sklopu obilježavanja Dana gospićkih žrtava. O stradanjima zarobljenih hrvatskih vojnika, žena, djece i staraca među kojima je bilo svećenika i redovnica nakon ulaska u grad partizanskih snaga 1945.,

okupljenima Gospićanima su govorili svjedoci tih tragičnih događaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙