FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Češki predsjednik očekuje imenovanje premijera u ponedjeljak

PRAG, 21. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Novi češki premijer, koji ćezamijeniti Stanislava Grossa, trebao bi biti imenovan u ponedjeljak,rekao je u četvrtak predsjednik Vaclav Klaus, okončavši takovišemjesečni spor zbog kojeg će Gross morati otići nakon manje odgodine dana na vlasti.
PRAG, 21. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Novi češki premijer, koji će zamijeniti Stanislava Grossa, trebao bi biti imenovan u ponedjeljak, rekao je u četvrtak predsjednik Vaclav Klaus, okončavši tako višemjesečni spor zbog kojeg će Gross morati otići nakon manje od godine dana na vlasti.

Tri stranke - socijaldemokrati, kršćanski demokrati i Unija za slobodu - dogovorile su se oko formiranja nove vlade lijevog centra, namijenivši položaj premijera socijaldemokratu Jiriju Paroubeku.

Nova koalicija - po sastavu ista kao ona koju je predvodio Gross do raspada uzrokovanog njegovim osobnim financijskim skandalom - u donjem domu parlamenta imat će neznatnu većinu - 101 zastupnički mandat od ukupno 200.

"(Predsjednik Klaus) očekuje da će 25. travnja predsjednik vlade Stanislav Gross predati ostavku svoje vlade. To će predsjedniku države, već istog dana, omogućiti imenovanje osobe koju žele stranke za novog premijera", kaže se u priopćenju iz predsjednikova ureda.

Čelništvo čeških socijaldemokrata na sastanku u subotu trebalo bi odobriti prijedlog i tako ukloniti posljednju prepreku promjenama u vladi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙