FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN predlaže rješenje kompromisa oko imena Makedonije

ATENA, 8. travnja 2005. (Hina/AFP) - UN je predložio dati nekadašnojjugoslavenskoj republici Makedoniji službeno međunarodno ime"Republika Makedonija-Skoplje" kako bi se okončao sukob Skoplja iAtene, izjavio je u petak grčki ministar vanjskih poslova PetrosMolyviatis.
ATENA, 8. travnja 2005. (Hina/AFP) - UN je predložio dati nekadašnoj jugoslavenskoj republici Makedoniji službeno međunarodno ime "Republika Makedonija-Skoplje" kako bi se okončao sukob Skoplja i Atene, izjavio je u petak grčki ministar vanjskih poslova Petros Molyviatis.

Autor prijedloga je Matthew Nimetz, posebni predstavnik glavnog tajnika UN-a Kofija Ananna za makedonsko pitanje, u okviru pregovora započetih 1993. pod pokroviteljstvom UN-a i ponovno pokrenutih u prosincu 2004. godine.

"To će ime biti usvojeno za službeno međunarodno korištenje, bez prijevoda, a UN će savjetovati njegovu uporabu drugim međunarodnim organizacijama i državama", istaknuo je grčki ministar u izjavi tisku.

Po riječima Molyviatisa to rješenje "ne zadovoljava u potpunosti Grčku, ali predstavlja temelj pregovora u kojima je Grčka spremna sudjelovati u pozitivnom i konstruktivnom duhu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙