FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prijedlog prisilne DNK analize za mirovne snage UN-a

ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Izvješće Ujedinjenih naroda predlažeprisilno DNK testiranje za pripadnike mirovnih snaga koje se sumnjičida su seksualno iskorištavali žene i djevojčice kako bi ih senatjeralo da plaćaju uzdržavanje začete djece, piše u petak američki dnevnik Washington Post.
ZAGREB, 25. ožujka 2005. (Hina) - Izvješće Ujedinjenih naroda predlaže prisilno DNK testiranje za pripadnike mirovnih snaga koje se sumnjiči da su seksualno iskorištavali žene i djevojčice kako bi ih se natjeralo da plaćaju uzdržavanje začete djece, piše u petak američki dnevnik Washington Post.

Prijedlog stoji u izvješću koje je u četvrtak glavni tajnik UN-a Kofi Annan predao Općoj skupštini UN-a, u kojemu se dokumentira više od 150 slučajeva seksualnog iskorištavanja žena i djevojčica koje su počinile mirovne snage UN-a u Demokratskoj Republici Kongo.

UN ne donosi podatke o broju "UN-ove djece" ali na primjeru kongoanskoga grada Bunie citira se "rastući broj djece koju su začeli" vojni i civilni pripadnici UN-a.

UN se poziva da uspostavi stalni istražni tim u kojemu će biti i odvjetnik ili tužitelj iz zemlje primateljice misije, a države iz kojih mirovni pripadnici dolaze poziva na uspostavu sudova za procesuiranje počinitelja, piše američki dnevni list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙