FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Apel" predlaže izmjene Deklaracije o ljudskim pravima

ZAGREB, 28. ožujka 2005. (Hina) - Centar Apel za zaštitu ljudskih pravazatočenih i nestalih građana Hrvatske uputio je u ponedjeljak, sazajedničke molitve kod Zida boli na Selskoj cesti, inicijativu zadopunu Opće deklaracije o ljudskim pravim UN-a.
ZAGREB, 28. ožujka 2005. (Hina) - Centar Apel za zaštitu ljudskih prava zatočenih i nestalih građana Hrvatske uputio je u ponedjeljak, sa zajedničke molitve kod Zida boli na Selskoj cesti, inicijativu za dopunu Opće deklaracije o ljudskim pravim UN-a.

Zajedničkoj molitivi, održanoj u znak sjećanja na 13.650 poginulih i nestalih u Domovinskom radu, a koju je predvodio kancelar Vojnog ordinarijata don Anđelko Kaćunko, prisustvovala je ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, članice Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rada te članovi udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski.

Predsjednica Centra Apel Zdenka Farkaš rekla je da će prijedlog biti upućen Vijeću sigurnosti i svim zemljama članicama UN-a.

Centar Apel tako predlaže nadopunu trećeg članka Deklaracije u kojom bi stajalo da se život, sloboda i osobna sigurnost ljudima treba osigurati do njihova kraja tj. prirodne smrti.

Također predlažu uvrštavanje u Deklaraciju dodatna dva članka - 31. u kojemu bi se istaknulo da svaka osoba ima pravo na dostojanstven pokop i grob a obitelj na vjerodostojnu informaciju o tome, te članka 32. prema kojemu bi nasilne smrti bez valjanog suđenja morale biti sankcionirane u svakom vremenu i prostoru, zločinci kaženjeni, a obitelji obeštećene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙