FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Apel" predlaže izmjene Deklaracije o ljudskim pravima

ZAGREB, 28. ožujka 2005. (Hina) - Centar Apel za zaštitu ljudskih pravazatočenih i nestalih građana Hrvatske uputio je u ponedjeljak, sazajedničke molitve kod Zida boli na Selskoj cesti, inicijativu zadopunu Opće deklaracije o ljudskim pravim UN-a.
ZAGREB, 28. ožujka 2005. (Hina) - Centar Apel za zaštitu ljudskih prava zatočenih i nestalih građana Hrvatske uputio je u ponedjeljak, sa zajedničke molitve kod Zida boli na Selskoj cesti, inicijativu za dopunu Opće deklaracije o ljudskim pravim UN-a.

Zajedničkoj molitivi, održanoj u znak sjećanja na 13.650 poginulih i nestalih u Domovinskom radu, a koju je predvodio kancelar Vojnog ordinarijata don Anđelko Kaćunko, prisustvovala je ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, te članice Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rada i članovi udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski.

Predsjednica Centra Apel Zdenka Farkaš rekla je da će prijedlog biti upućen Vijeću sigurnosti i svim zemljama članicama UN-a.

Centar Apel tako predlaže nadopunu trećeg članka Deklaracije u kojom bi stajalo da se život, sloboda i osobna sigurnost ljudima treba osigurati do njihova kraja tj. prirodne smrti.

Također predlažu uvrštavanje u Deklaraciju dodatna dva članka - 31. u kojemu bi se istaknulo da svaka osoba ima pravo na dostojanstven pokop i grob a obitelj na vjerodostojnu informaciju o tome, te članka 32. prema kojemu bi nasilne smrti bez valjanog suđenja morale biti sankcionirane u svakom vremenu i prostoru, zločinci kaženjeni, a obitelji obeštećene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙