FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan koalicijski sporazum "Lista za Pulu"

PULA,20. travnja 2005.(Hina) - U Puli je danas potpisan koalicijskisporazuma između Istarskog demokratskog foruma (IDF), Hrvatskesocijalno-liberalne stranke (HSLS), Liberalne stranke (LS) inezavisnih kandidata s "Liste za Pulu" za zajednički nastup napredstojećima izborima za pulsko Gradsko vijeće.
PULA,20. travnja 2005.(Hina) - U Puli je danas potpisan koalicijski sporazuma između Istarskog demokratskog foruma (IDF), Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS), Liberalne stranke (LS) i nezavisnih kandidata s "Liste za Pulu" za zajednički nastup na predstojećima izborima za pulsko Gradsko vijeće.

Zajednička koalicijska lista zvat će se "Lista za Pulu", a među kandidatima najviše je onih nezavisnih, predvođenih dosadašnjim predsjednikom Gradskog vijeća Liviom Bolkovićem, koji je rekao kako će se sve odluke među potpisnicima dogovarati konsenzusom.

"Ova lista predstavlja zapravo kontinuitet aktualne gradske vlasti i nema ozbiljnijeg protukandidata", ustvrdio je Bolković.

Govoreći o značenju predstojećih lokalnih izbora, aktualni pulski gradonačelnik i nositelj "Liste za Pulu" Luciano Delbianco rekao je kako će Pula na osnovi novoga Zakona o lokalnoj samoupravi dobiti status velikog grada, što donosi niz ingerencija koje su do sada imale isključivo županije.

Odgovarajući na pitanje novinara, rekao je kako je sigurno da ova lista nakon izbora neće koalirati s Nezavisnom gradskom listom Loredane Štok, čije je dosadašnje djelovanje u radu Gradskoga vijeća ocijenio "izuzetno destruktivnim".

Druga dvojica potpisnika sporazuma, predsjednik pulskog LS-a Mladen Premuš i predsjednik pulskog ogranka HSLS-a Dario Butković, zauzeli su se za razvoj poduzetništva, decentralizaciju i veće ovlasti mjesnih odbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙