FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska pozdravila izbor Kurda Talabanija za predsjednika Iraka

ANKARA, 6. travnja 2005. (Hina/dpa) - Turski ministar vanjskih poslovaAbdullah Gul pozdravio je u srijedu izbor bivšeg kurdskog pobunjenikaJalala Talabanija za predsjednika Iraka, rekavši kako će on razumjetivažnost teritorijalne cjelovitosti Iraka, javila je agencijaAnatolija.
ANKARA, 6. travnja 2005. (Hina/dpa) - Turski ministar vanjskih poslova Abdullah Gul pozdravio je u srijedu izbor bivšeg kurdskog pobunjenika Jalala Talabanija za predsjednika Iraka, rekavši kako će on razumjeti važnost teritorijalne cjelovitosti Iraka, javila je agencija Anatolija.

"Talabani je iskusan političar", rekao je Gul, koji je u posjetu Dubaiju. "On će najbolje znati pridati važnost teritorijalnoj cjelovitosti Iraka. Upravo će mu jedinstvo i cjelovitost zemlje biti prvi zadatak".

Na pitanje brine li ga što je za predsjednika izabran jedan Kurd, Gul je odgovorio vrlo mirno.

"Svi su oni prije svega Iračani. Siguran sam da će ideja da se svi smatraju Iračanima s vremenom samo jačati", rekao je Gul.

Turska je pozorno pratila događaje u Iraku od pada Sadama Huseina, bojeći se raspada zemlje i mogućnosti da Kurdi stvore neovisnu zemlju na sjeveru Iraka, što bi moglo dovesti do obnove borbi turskih Kurda za vlastitom neovisnošću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙