FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku revija nezavisnog poljskog filma

OSIJEK,20. travnja 2005.(Hina) - Osječki "Rotaract Club" organizira od22. do 24. travnja "Reviju nezavisnog poljskog filma", čime nastojipridonijeti jačanju suradnje i kulturnog povezivanja Osijeka s drugimgradovima i državama, istaknuto je na današnjoj konferenciji zanovinare toga Rotaract Cluba.
OSIJEK,20. travnja 2005.(Hina) - Osječki "Rotaract Club" organizira od 22. do 24. travnja "Reviju nezavisnog poljskog filma", čime nastoji pridonijeti jačanju suradnje i kulturnog povezivanja Osijeka s drugim gradovima i državama, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare toga Rotaract Cluba.

Predsjednik kluba Slaven Vrbošić i voditeljica toga projekta Margareta Turkalj izvijestili su kako će tijekom trodnevnog programa biti prikazano više od 20 dugometražnih i kratkometražnih filmova, a namjera je organizatora ponuditi osječkim ljubiteljima filmske umjetnosti nešto drukčiju ponudu od one koju mogu vidjeti na uobičajenom kino-repertoaru.

U osječkom "Rotaract Clubu" napomenuli su kako je projekt zamišljen kao kulturna razmjena tako da će i poljskoj publici, u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, u jesen ove godine biti omogućeno upoznavanje s hrvatskim filmskim stvaralaštvom. Podsjetili su i kako su 2003. u Osijeku organizirali uspješnu "Reviju suvremenog BiH filma", koja je dobila nagradu kao najbolji europski socijalni projekt.

Revija se organizira u suradnji s poljskim Rotaract Clubom "Wroclaw Panorama", Udruženjem nezavisnih poljskih filmskih autora "Wrofilm Society", Hrvatskim filmskim savezom, osječkim Rotary Clubom, osječkim Inner Wheel klubom i osječkim ogrankom Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Pokrovitelji priredbe su Veleposlanstvo Republike Poljske u RH i osječko Gradsko poglavarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙