FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nexe grupa i HŽ za mjesec dana potpisuju godišnji ugovor

ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Nexe grupa i Hrvatske željeznice(HŽ) za otprilike mjesec dana trebale bi potpisati godišnji Ugovor oprijevozu građevinskog materijala željeznicom na razini cijele Nexegrupe, doznaje se danas iz HŽ-a.
ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Nexe grupa i Hrvatske željeznice (HŽ) za otprilike mjesec dana trebale bi potpisati godišnji Ugovor o prijevozu građevinskog materijala željeznicom na razini cijele Nexe grupe, doznaje se danas iz HŽ-a.

Predstavnici Nexe grupe danas su upravi Hrvatskih željeznica (HŽ) predložili potpisivanje jednog ugovora umjesto dosadašnjih pojedinačnih ugovora između HŽ-a s članicama grupe.

Predsjednik uprave Nexe grupe Ivan Ergović i predsjednik uprave HŽ-a Tomislav Josip Mlinarić razgovarali su o nizu aktualnih tema iz međusobne suradnje dviju tvrtki.

Tako su predstavnici Nexe grupe, koja se sastoji od 23 poduzeća u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, istaknuli da su kupovinom tvrtki u Hrvatskoj i okolnim zemljama, povećali svoje potrebe za prijevozom građevinskih materijala. Poslovna orijentacija Nexe grupe, rečeno je, je što više prijevoza obavljati željeznicom, jer je ekonomičan i ekološki najprihvatljiviji oblik kopnenog prijevoza.

Ocijenjeno je da je potpisivanje ugovora u interesu i HŽ-a, kojem se jamče veće količine tereta za koje se mogu unaprijed pripremiti primjereni kapaciteti, odnosno vrste vagona za pojedine terete.

Na sastanku se razmatrala i dinamika radova na izgradnji industrijskog kolosijeka za Našicecement čiji bi pripremni radovi trebali uskoro početi. Nakon što se izgradi taj kolosijek, obujam prijevoza željeznicom povećao bi se na milijun tona, istaknuli su iz HŽ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙