FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruske tvrtke spremne financirati željeznicu u Sjevernoj Koreji

MOSKVA, 22. ožujka 2005. (Hina/AP) - Ruske tvrtke spremne sufinancirati izgradnju 45 kilometara duge željeznice unutar SjeverneKoreje kako bi mogle isporučivati naftu u tu zemlju siromašnuenergentima.
MOSKVA, 22. ožujka 2005. (Hina/AP) - Ruske tvrtke spremne su financirati izgradnju 45 kilometara duge željeznice unutar Sjeverne Koreje kako bi mogle isporučivati naftu u tu zemlju siromašnu energentima.

Čelnik ruskih državnih željeznica Gennady Fadeyev kazao je da bi željeznička pruga mogla biti izgrađena od ruskog graničnog prijelaza Khasan do naftne rafinerije izgrađene u doba Sovjetskog saveza blizu sjevernokorejske luke Najina, izvijestila je Itar Tass novinska agencija.

Ruski ulagači zainteresirani su za opskrbu Sjeverne Koreje ruskom naftom. Sjevernokorejski izolirani staljinistički režim suočen je s nestašicom energije otkad je Washington ukinuo svoju pomoć u energentima u 2003. nakon što je Pjongjang priznao da radi na nuklearnom programu.

Sjeverna Koreja, koja je prošloga mjeseca objavila da je razvila atomsku bombu, odbila je sudjelovati na četvrtoj rundi razgovora sa šest država s ciljem sklapanja sporazuma o završetku nuklearnog programa, optuživši Washington za neprijateljsku politiku.

Rusija je jedna od šest država uključenih u pregovore koji su zamrznuti, i ima bliske veze s Pjongjangom još iz sovjetskog doba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙