FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moguće sankcije u policiji dokažu li se propusti oko ubojstava u Petrinji

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Zamjenik ravnatelja policije JakobBukvić danas je izjavio da ubrzo očekuje udaljenja s dužnosti idisciplinska kažnjavanja odgovornih ukoliko službenici Ravnateljstvapolicije utvrde da je bilo policijskih propusta u vezi ubojstva trijužena u koje je u Petrinji pucao bivši policajac obolio od PTSP-a.
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić danas je izjavio da ubrzo očekuje udaljenja s dužnosti i disciplinska kažnjavanja odgovornih ukoliko službenici Ravnateljstva policije utvrde da je bilo policijskih propusta u vezi ubojstva triju žena u koje je u Petrinji pucao bivši policajac obolio od PTSP-a.

"Brzo očekujemo udaljenja i pokretanje disciplinskih postupaka u toj policijskoj upravi", kazao je Bukvić, nakon konferencije za novinare u Ravnateljstvu policije posvećene suradnji s OESS-om.

Bukvić je dodao da bi službenici Ravnateljstva policije, koji su u Petrinju otišli kako bi utvrditi sve moguće policijske propuste i odgovornost u tom slučaju, svoju istragu trebali završiti kroz nekoliko dana. No, nije pojasnio na kojoj bi se razini u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj i u petrinjskoj policijskoj postaji mogle očekivati smjene, odnosno disciplinska kažnjavanja.

Opravdavajući se čekanjem rezultata istrage, Bukvić nije želio odgovarati na novinarska pitanja poput onoga kako je osobi oboljeloj od PTSP-a bilo odobreno posjedovanje i nošenje oružja.

"Ne želim ništa govoriti prije nego što se sve utvrdi. Bit ćemo puno pametniji kada istraga završi", rekao je Bukvić. Ipak je priznao da su u konkretnom slučaju prilikom produljenja oružane dozvole, osim uvida u liječničku dokumentaciju, trebali biti obavljeni i razgovori s obitelji te susjedima bivšeg policajca.

Bukvić je izbjegao odgovor na pitanje koliko često policija svoje djelatnike šalje na liječničke kontrole i psihotestove. "Na to pitanje najbolje bi vam mogao odgovoriti zamjenik ministra Zlatko Gledec", poručio je Bukvić novinarima.

Na upit planira li zbog nekoliko policijskih propusta u posljednje vrijeme ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić ponuditi mandat na raspolaganje, glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun kazao je da je ministar posljednja dva tjedna na odmoru zbog zdravstvenih razloga.

"Ministra trenutno mijenja državni tajnik Ivica Buconjić koji ima sve ovlasti ministra", rekao je Mehun.

Trostruko ubojstvo supruge i njezinih dviju prijateljica u ponedjeljak poslijepodne i navečer počinio je 37-godišnji umirovljeni policajac obolio od PTSP-a koji se nakon zločina sam predao policiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙